DIY- Gör din egen höstkrans

 

 
Dags att mysa till det på gården även om vi inte fått byggstarten än, så vad är vell mysigare än kransar. Jag är ju utbildad florist och min favorit har alltid varit att göra kransar så tänkte att jag kan dela med mig av lite tips!
 
 
Du behöver:
 
Stomme, halm tills en tjockare och ståltråd till den tunnare
Myrtentråd
Tjockståltråd
Märlor
Sekatör
Tång
 
 
Första kransen är görs på en halmstomme på en grund av mossa som vi har turen att ha egen odling av på taket av lilla ladan!! Materialet till båda kransarna har vi plockat runt om på gården, så ut i skogen och se vad du hittar.
 
 
Börja med att fästa myrtentråden på kransstommen.
Klä sedan kransen med mossa på in och utsidan av kransen.
 
 
 
På den delen som inte har mossa mitt på kransen fyller man med kvistar, blad och blommor. Vi använde nedvissnad ormbunke, murgrönsblommor, lönn, rosennypon, kastanjer, gräs och blodstopp. 
 
 
Vi fäste materialet med märlor, går att göra själv med hjälp av ståltråd och en tång. 
 
 
För att fästa kastanjerna på kransen så använd små ståltrådsbitar som du sticker i kastanjerna och sen ner i halmstommen.
 
 
 
För att enkelt kunna hänga upp kransen så böj en ståltråd på mitten och stick genom kransen så du får en lagom ögla kvar och böj in ändarna igen i stommen på baksidan av kransen.
 
 
 
[ En krans i underbara höstfärger ]
 
 
För att göra en tunnare krans så använde vi en ståltrådsstomme som är lindad med floratejp vilket gör att tråden inte glider så lätt på stommen.
 
 
Till denna kransen använde vi alunrot, hortensia, mossa, murgrönsblommor, fläderbär, rödkål, nedvissnad ormbunke och vildvin.
 
 
Tänk på om du väljer att använda hortensia att använda en sort som klarar sig utan vatten och torkar fint. Lättaste sättet är att känna på blommorna, är de lite fastare i blomman så är de en så kallad hösthortensia som kommer på sensommaren. Vi har haft hortensia i kruka utomhus hela sommaren av sorten Magical Revolution som blommar i 6 månader och skiftar färg fyra gånger under sin blomning och sen blir tillslut så här underbar! 
 
 
Fäst myrtentråden på ståltrådsstommen.
 
 
Klipp materialet i lagom stora bitar så där är en liten stjälk kvar att linda på.
 
 
Varva materialet och dra åt med myrtentråden. Tänk på att om ni ska ha kransen inomhus så den torkar så krymper materialet på kransen så lägg materialet tätt och dra åt rejält med tråden.
 
 
 
Avsluta kransen med att fästa tråden på baksidan. Fäst ett vackert band att hänga upp den i eller lägg den på bordet tillsammans med några ljus och njut!
 
 
 
För att förhöja kransen lite extra så fäste jag murgrönsrankor längs ena sidan av kransen med hjälp av märkor av ståltråd som jag stack över ranka, igenom kransen och sen bokade tillbaka in i kransen på baksidan.
 
 
 
[ Gillade du vad du läste så klicka gärna på hjärtat ]
DIY - Höstkrans - Höstmys - Krans - Pyssel - Rydegård