Bakom Lilla Ladan

 
 
När vi först såg gården så va vissa delar väldigt vildväxande, kan väll va ett fint ord att använda!
Baksidan av Lilla Ladan va det vi först tog tag i, bara att ta fram trimmern och få bukt med kirskålsängen som fanns där bakom. När vi trimmade hittade vi två krusbärsbuskar som gömde sig där och även ett Victoria plommonträd, Lycka!! 
 
 
 
 
Att få bukt på baksidan av Lilla Ladan har varit ett långt och slitsamt projekt, vi bestämde oss ganska direkt att vi skulle schakta av den översta svären och försöka få bort så mycket som vi kunde av kirskålensrötterna. Vi stötte dock ganska snabbt på att det var mer än bara rötter som fanns i jorden, vi var väldigt rika på sten! så projektet att schakta av blev lite större än så.
 
 
[Två grenar som väx ihop]
 
 
 
 
Det stod även en björk som lutade över Lilla Ladan som var fastkedjad i trädet intill för att inte välta på ladan så vi tog beslutet att såga ner det. Med hjälp av Filles kollega sågade vi ner trädet och vi grävde även upp stubben när vi ändå grävde bort sten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett litet projekt som blev lite större än vi tänkt.. Men vi tänkte att ska vi göra de så är de bättre att göra de ordentligt och stenen kommer vi ha mycket nytta av till ett senare projekt att skapa ett stenhjäre som avgränsade mellan trädgård och äng på gårdens baksida! MEN de är ett senare projekt!
 
 
 
 
 
Vi fick 3 hästbox dörrar av Filles kusin som vi skapade lite avskärmning in till grannens trädgård med. Vi slog ner järnrör i marken och svetsade fast dörrarna och planterade klättrande Klematis, Klätterhortensia,  Murgröna och Kaprifol som ska få leka sig upp för boxdörrarna. 
 
 
Vi planterade även en marktäckare intill Klematisen som gillar att ha de lite mörkt om fötterna. Vi valde en växt som kallas Mor och Barn ”Tolmiea menziesii” en av mina favorit inomhusväxter men som en säljare berättade att hon planterat som perenn i  sin trädgård, så nu gör jag ett försök och planterar dessa här och hoppas de kommer tillbaka nästa år. På resten av ytan bakom Lilla Ladan vill vi ha gräs så nu har vi spridit ut frön och ser fram emot att få en grön härlig yta istället för kirskålsängen som var där tidigare!
 
 
 
Eftersom baksidan av ladan var en stor djungel när vi gjorde vid fasaden på framsidan så har vi väntat med denna, också för att den var i mycket bättre skick där är bara en spricka! Nu hoppas vi på en fin höst så kommer även denna bli fin, annars blir de vårens projekt när man behöver komma ut från byggdammet!
 
 
 
[ Gillar du vad du läser så klicka gärna på hjärtat ]
 

 

1
Sandra

Såå häftigt det kommer bli 😍 Woow!
/Boxdörrskusinen 😉