Rydegård


Rydegård ligger mellan Sjöbo och Hörby ute på landet men ändå nära byn. Både jag och Fille är uppväxta utanför Hörby, jag är uppväxt på en stor bondgård så vi är båda vana vid livet på landet.
Gården har fått namnet Rydegård eftersom vi inte kan hitta något gammalt namn på gården, därför blev det Rydegård som vårt efternamn Ryde.
 
 
Gården har ett boningshus som stått tomt i minst 30år och är ganska fallfärdigt. Vår plan för framtiden är att bygga ett stort orangeri där huset står som vi kan fylla med växtlighet.
 
 
 Den stora byggnaden som är den vi kommer bygga om hänger ihop med en gammal grisstall, även detta har stått tomt i många år.
 
 
Grisstallen är på ca. 280kvm och vi har tänkt göra om till garage, snickeri och verkstad. 
 
     
 
I stora ladan som är på ca. 250kvm är där en del där det är tre våningar där de torkat säd förr i tiden. Där är två stora portar på långsidorna som vi kommer behålla och sätta glaspartier i. 
 
 
Vi vill behålla så mycket vi kan av ladans själ och känsla så vi kommer behålla den grova timmerkonstruktionen som håller upp taket,men de får ni se mer av längre fram.
 
 
Intill den stora ladan ligger "Lilla Ladan", den är på ca. 100kvm och vi kommer använda den till förvaring, garage men den är även perfekt som festlokal.
 
 
 
[ Gillar du vad du läser så klicka gärna på hjärtat ]
 
Lada - Lilla Ladan - om gården - renovering - rydegård