Vårt första blogginlägg

För ungefär ett år sen startade vi en instagram till vårt stora projekt, att renovera en lada, men nu tar vi de ett steg längre...
 
Vi har blivit med blogg, och vår tanke med detta är att inspirera andra och att dokumentera för vår egen skull och vi hoppas ni kommer följa med på vår resa, både här och på instagram.
 
..med först vill ni kanske lära känna oss?!
 
 
Jag som sitter bakom datorn heter Josefine och jag gör detta galna projektet med min man Filip! Vi bor idag i en lägenhet i Sjöbo som vi köpte direkt efter gymnasiet, ett av vårt livs bästa köp för de har gett oss möjligheten att bygga vidare och köpa hus!
Vi har varit tillsammans sen vi gick på högstadiet och vi har varit gifta sen 18 juli 2015 då vi blev herr och fru Ryde. Nu tar vi nästa steg i livet och ska renovera en lada till vårt drömhus.
 
Filip arbetar som snickare och jag är egenföretagare och driver Fröken Ofelia som både haft butiken i Sjöbo och Hörby men nu är jag frilands florist och hjälper till i olika blomsterbutiker. Vi kommer även ha en blomstervekstad på gården där jag hjälper kunder med blomsterbeställningar till exempelvis bröllop, begravningen och event.
 
Vi har letat hus mer eller mindre sen vi köpte lägenheten, vi är båda uppväxta en bit utanför Hörby så lägenhet insåg vi båda ganska fort att de var inte vår grej. 
Vi har inte hittat något drömhus och med mitt företag så har vi båda varit fullt upptagna. Sommaren 2015 hittade vi ett perfekt hus där vi kände att detta kunde vara något men innan vi ens hann gå på visning så va budgivningen igång. 
 
[mäklarens bild]
 
Veckan efter skickar Fille en bild på ett RUCKEL (i mina ögon), en gård mittemellan Sjöbo och Hörby, jag förstod ingenting. Vi hade precis sett ett helt perfekt hus och nu kollar vi på ett ruckel.. Fille förklarade sin tanke ”Vi river de gamla boningshuset och renoverar ladan”.
 
[mäklarens bild]
 
 
Vi började skissa på hur de kunde se ut och Fille kontaktade mäklaren men detta har varit en lång process. 
Husen tillhörde en annan gård som ligger en liten bit bort som den skulle styckas av ifrån, inte den snabbaste processen.
 
 
 
 
 
Tidig morgon den 20 oktober 2016 kom äntligen lantmäteriet ut och allting började.
 
 
 
 
7 mars 2017 skrev vi äntligen på papperna och gården blev vår! Bengt och Jeanette som vi köpt gården har låtit oss få börja små fixa på gården redan sommaren 2016 innan köpet gick igenom så kommande inlägg kommer vara lite av vad vi hunnit den dess!
 
Hoppas ni vill följa med på vår resa!
 
[ Gillar du vad du läser så klicka gärna på hjärtat ]
 
Första inlägget - Lada - Om oss - lantmäteriet - renovering - rydegård