Rivningen fortsätter!

Nu har det varit tyst ett tag igen.. men vi jobbar på!
De händer inte så mycket roligt på gården just nu, vi bara river och river.. 
När vi har tänkt på arbetet med att ta ner väggen in till sädesmagasinet så tänkte vi att de inte va så mycket jobb som de blev.
Vi trodde de va betongblock den var uppmurad med och inte dubbel tegel som vi märkte att de var, den är även murad med cementbruk.Tanken var att vi skulle kunna dra ner väggen med traktorgrävaren men denna tegelväggen rubbar sig inte så där av lite mer arbete och lite längre tid på rivningen eftersom vi får bila ner sten för sten...
 
 
 
De är väldigt fin gamal tegel som gömde sig i väggen så de är ju något positivt med den, så vi har valt att knacka rent alla stenar som är hela och ha till vårt framtida orangeri!
Ser framför mig ett väldigt vackert golv!!!
 
 
Förra helgen började vi renas ut i ladan så vi får plats att bila ner den sista halvan av väggen intill sädesmagasinet. Väggen har varit klädd med brädor, de som är i bra skick sparar vi till framtida projekt och de som inte är något att ha sågar vi upp till ved för vi kommer värma upp huset med en vattenmantlad kamin så de kommer behövas ved och varför kasta något man kan använda!!!
 
 
 
 
 
 
Ovan på de gamla boningshuset är där sedan tidigare förvaring av brädor så vi körde upp de som vi ska spara där med traktorn.
Tänk så mycket nytta vi redan haft av traktorgrävare och då har vi inte börjat med avloppet som vi köpte den till!
 
(null)
 
 
(null)
 
 
(null) 
 
Förra helgen fick vi njuta av ljusa, snöiga dagar men nu är allt borta igen och vi är tillbaka de de gråa januarivädret.. Snart februari, kan de blir ljusare då??!
 
(null)
 
[Har du gillat de du läst så klicka gärna på hjärtat]
 
Livet på landet - Rivning - Rydegård - Tegel - Vi bygger om en lada