DEL 1. Golvgjutning

 Vilka intensiva veckor vi haft på gården..
Många sena kvällar/nätter där vi både fått njuta av solnedgång och soluppgång för att hinna färdigt till vår inbokade betong leverans..
 
(null)
 
Varför så tight deadline kanske många undrar?! 
Jo vi eftersom vår förvandling från lada till boningshus klassas som nybygge av kommunen så behöver vi även ha en kontrollansvarig för bygget och han skulle ju såklart också ha semester och då va vi tvungna att hinna att få ett besök hos oss innan vi skulle gjuta plattan. 
 
 
Som ni kunde läsa lite om i förra inlägget så var frigolit nästa steg, i grunden har vi 4*100mm frigolit så mycket frigolit har lagts och spikats närmare bestämt 285st.
 
 
 
Många rör är dragna i plattan, de som ska dras på bilden ovan är till vår vattenmantlade kamin där rören ska dras in till tankarna som kommer finnas inne i teknikrummet. 
 
 
När frigoliten var färdig lagd så var nästa steg golvvärme. Till en början kommer vi kombinera golvvärme och den vattenmantlade kaminen som uppvärmning i huset. Vi har valt LK’s golvvärmelösning så för att få rätt på de så måste alla väggar markeras ut.
 
 
Sen ska skenorna läggas ut och fästas i frigoliten!
 
 
 
.. och sen ska de dras slang i alla rum! Vi har ju turen att en av våra vänner är rörläggare så efter en dags arbete så var golvvärmen påplats! 

 
Nästa del kommer om några dagar när jag hunnit skriva ihop de!! Då får ni läsa om armering och betonggjutning!
På återseende!

[ Gillade du det du läste så tryck gärna på hjärtat ]

Frigolit - Golvvärme - solnedgång - soluppgång