Vad har hänt på gården sen förra inlägget?

Oj vad länge sedan det var vi la ut något på bloggen, tiden flyger iväg och vi hinner inte med.. Men nu ska de komma en lite uppdatering!

Just nu är vi i de sista rivningssteget. De har tagit mycket längre tid än vad vi trodde, saker som visar sig längs vägen. 

Vi har tagit ut silosen som stod inne i ladan, vi vet inte riktigt vad vi ska använda den till så den får ligga ute under pressening så länge!

(null)

Som tur är så har vi fortfarande fått låna liften från Filles arbete Mäster Bygg så den fick hjälpa oss när silosen skulle läggas ner, sakta men säkert!

(null)

Sedan fick traktorgrävare hjälpa till att köra ut den på baksidan av grisstallen där den får bo så länge.

(null)

Efter det så skulle den stora betongklumpen som är utanför dörren in till grisstallen där vår framtida tvättstuga ska vara bort. 

(null)

(null)

De var gjutet som en klack runt klumpen och en platta över så väl inne i klumpen var den fylla 
Sten och jord så den silades genom hönsnät och jorden fick fylla upp hålen vid trädgårdslandet och stenen fick läggas i vårt framtida stenajärde.

(null)

Nästa projekt var att bila upp plattan som var gjuten under sädesmagasinet. Under magasinet har dem haft något garage tidigare så där är portar från gaveln på ladan och där har dem gjutit en högre platta än vad det är inne i ladan så för att få en bra grund inför vår plattgjutning så bilade vi bort den upphöjda plattan.

(null)

(null)

När vi väl fått bort plattan så fick vi en ny överraskning, dom hade fyllt upp under plattan med sten. Inte bara små sten som tidigare utan stora stenar om knappt traktorgrävare ville ta upp, perfekt till vårt blivande stenajärde!

(null)

(null)

(null)

Så nu ligger de stora stenarna i vårt blivande stenajärnde som ska skilja av mellan vår gräsmatta på baksidan av ladan där trädgårdslandet är och ängen vi har utanför de!

(null)

Nu ska vi försöka prioritera bloggen lite mer för snart är bygget igång. Om någon vecka gjuts plattan och sen ska vissa väggar muras upp som idag bara består av trä och eternitplattor.

[ Gillade du det du läste så tryck gärna på hjärtat ]Rydegård - lada - renovering - rivning - vi bygger om en lada