Nu börjar de likna ett hus!

Nu är de två veckor sen förra uppdateringen här på bloggen, för er som följer oss på instastory så har ni redan sett vad som hänt på gården så in och följ oss där om ni är nyfikna! @rydegard

(null)

Nu är all eternit borta från både fram och baksida och vi har bara spetsen på gaveln kvar. Den kommer vi dock inte plocka ner innan vintern utan väntar med den till våren och värmen kommer. Vi känner att de viktigaste nu är att få ihop ytterväggarna på den delen som vi ska bygga om så vi kan fortsätta på insidan under vintern.

Just nu håller vi på att undersöka vilka balkar vi ska använda.. enligt ritningarna och de vi bestämt från början skulle vi ha stålbalkar men fick tips av vår kontrollansvarig om lättviktsbalkar så just nu håller vi på att räkna på vilket som är mest lönsamt både penga mässigt och tidsmässigt. 
Om vi ska använda lättvikts balkar så kommer vi troligen behöva göra en gjutning ovanpå ytter och innervägg där balkarna ska ligga dock är som väldigt lätta att arbeta med medan stålbalkarna är tyngre att jobba med fast  de är färre balkar.
Priset ser ut att vara ganska lika för tillfället för vårt hus eftersom mittendelen på huset inte har några bärande väggar så de behövs en annan dimension av lättviktsbalkar för att få den delen stadig.

(null)

Förr förra helgen började vi mura på framsidan och nu när vi på femte stenen och har "bara" femton kvar!

(null)

I helgen som gick vår fokus att få lite ordning omkring oss på gården så de blev några vänder till tippen och sen flyttade vi även in husvagnen i lilla ladan igen inför vintern så vi slipper minusgrader när vi sover🙈

(null)

Denna underbara bild får avsluta detta inlägget.
Kommande helg står murning högst upp på listan och vi hoppas att vi kommer en bra bit!

[ Gillade du det du läste så tryck gärna på hjärtat ]