Nu börjar vi på insidan!!!

Nu har vi äntligen kommit igång med insidan av vårt hus!
Vi stod stilla i någon vecka för vår traktorgrävare vägrade starta, men efter många timmars meckande och en ny startmotor så startade den äntligen.
 
 
Nu när vi jobbar inne i ladan så behöver vi traktorn för att köra in material. Vi hade inte hinnit köra in frigoliten som kom med den senaste leveransen från Hörby lantmän, vi behövde få in lecablock så vi slipper springa genom ytterdörren för att hämta in och sen har vi allt bruk i lilla ladan. Så när traktorn väl var igång så fyllde vi upp huset med frigolit, leca och bruk så vi kan jobba på ett tag.
 
 
 
De vi gör just nu i ladan är att Fille murar upp den sista biten närmast taket på ytterväggarna. Vi lämnade en bit där för att lösningen till bjälklaget inte var bestämt än, de är de fortfarnde inte till 100% men vi vet att nu kan vi mura upp för yttersta leca väggen kommer inte ha något med den att göra.
 
 
Jag har börjat att sätta frigolit på gavlen. Vi kommer ha två lager frigolit i väggarna, de första spikar vi fast i lecan med 6 tumms spik och en plast bricka och de andra lagret kommer vi sätta med hullingar in i frigoliten.
 
 
 
Som de ser ut nu så kommer vi lägga stålbalkar längs ytterväggen som hålls uppe av stålstolpar som vi kommer mura in i leca väggen. Detta gör vi så bjälklagret har något att vila på. Anledningen till att vi fortfarande inte bestämt helt hur bjälklaget kommer bli är för vi kommer ha en öppenplanlösning där det blir väldigt stora belastningar på bjälklaget så vi har fortfarande konstruktörer som räknar på den bästa lösningen.