Ny rabatt och storstädning..

Nu var det ett tag sen jag la ut något här igen..
Både jag och Fille har nya jobb och tiden har inte gått ihop senaste tiden för att blogga eller lägga upp på instagram men nu hoppas jag att de ska bli ändring på det.
 
Många har varit nyfikna efter helgens story på instagram när jag gjorde en ny rabatt på gården och här kommer resultatet!
 
 
Men vi börjar från början.. Nej just nu är inte en ny rabatt de som borde prioriteras för trädgårdslandet har vi fortfarande inte hunnit så något i och där är så många projekt som borde vara före men för någon vecka sen fick vi lite växter av min pappa. Mesta dels rosor men även några olika ormbunkar, en boxbom och annat smått och gott och nu behövde de komma i jorden.
 
 
Eftersom vi inte vet hur vi vill ha vårt trädgård än och vi inte heller har tid att plannera det så hittade vi ett ställe där de skulle kunna va fint med en liten rabatt och de var på framsidan av lilla ladan.
Vi har ju tidigare gjort en sten kant med rosor och pioner i på andra sidan av portarna och tanken var att de skulle bli samma på denna men nu blev de en rabatt istället.
 
 
Så här skulle de bli rabatt! Vi har sen tidgare satt en ros mellan de tråkiga fönsterna som för tillfället är täckta med frigolit för husvagnen står precis innan för dem, så nu ska rosen få sällskap.
 
 
Som tur va så beövde jag inte gräva ur hela rabatten själv utan jag grävde runt kanten och gjorde formen på rabatten och sen fick vår traktorgrävare hjälpa till med resten.
Sen körde vi med jordfräsen för att luckra upp jorden och även blanda ner lite hästskit och sen blandade vi upp med lite ny planteringsjord för att ge växterna en riktigt bra start.
 
 
Sen blev de en stenkant längs med huset för att både få stenarna på andrasidan porten att hänga ihop men denna sidan och sen för att skydda väggen De blev också en platt stenkant längs framsidan av rabatten som man kan köra på med gräsklipparen, allt för att minska trimmnings timmarna jag lägger ner på gården.
 
 
Sen var det dags för nästa projekt, Plantering!!!
 
Jag hade köpt lavendel när jag var i danmark och köpte blommor till mitt företag för en veckan sen och så klart så köpte jag två lådor lavendel för lite. Tanken är att de ska bli en lavendelhäck som ramar in och jag gillar ju att plantera lite för tätt för att få effekt snabbare.
 
Ni är kanske några som inte vet men jag jobbar inte bara med snittblommor i mitt företag utan har även i många år jobbat med trädgårdsskötsel och anläggning och har ju sätt en del ritningar och råd på hur avståden skall vara mellan plantorna men jag gillar täta rabatter och ser hellre att jag får plcoka bort något om något år om något tar över.
 
 
Så just nu ser vår rabatt ut så här, en gles lavendelhäck som jag ska fylla i fler plantor i och en gles rabatt som jag måste köpa mer växter till.
Men de bästa är att nu slipper jag ha dåligt samvete över de stackars växterna som stått och stirrat på mig i flera veckor och ville kolla i jorden.
 
Ni kanske undrar vad Fille har gjort i helgen??, mer än att hjälpa mig när de behövdes lite extra muskler.
 
 
Han har fortsatt med vår storstädning som pågått senaste tiden. Vi vill få ordning på gården, det är mycket som kommit efter för vi har fokuserat på att få murat ytterväggarna hela hösten så nu har all frigolit blivit inkörd i ladan och Fille ha fyllt containern med en massa skit som leget.
 
[ Gillade du det du läste så klicka gärna på hjärtat ]